Házirend

Kedves Szülők, Vendégek!

A későbbi félreértések elkerülése céljából, kérjük, olvassák el az alábbi kérdések-válaszok tájékoztatót. Ha kicsit nyersnek tűnik egy-egy megfogalmazás, azért előre elnézést kérünk, de többéves tapasztalatok alapján írtuk le az alábbiakat.

Balett előkészítő:

Egyszerűbb, játékos mozdulatok, ritmusgyakorlatok, balett előkészítő mozdulatsorok, melyek a kicsik számára érdekesek, és bevezeti őket a táncművészet világába.
Célja, hogy lelkileg és fizikailag hangolja rá, és készítse fel a gyermekeket a későbbi egyre nehezedő munkára.

Még nincs 4 éves a gyermekem, vihetem órára?

Balettiskolánkba betöltött 4 éves kortól várjuk a gyermekeket!
Bekapcsolódási lehetőséget biztosítunk a tanfolyamokba akkor is, ha év közben töltik be a 4 éves életkort. Ebben az esetben az előre megadott év közbeni időpontokban csatlakozhatnak a tanfolyamhoz.
Nyilvánvalóan mindenki elfogult a gyermekével kapcsolatban, de a gyakorlati tapasztalataink azt mutatják, hogy 4 éves kortól tudnunk (lehet) érdemben a gyermekkel balett szakmai szempontokból foglalkozni.

4 éves kor alatt javasoljuk a zenés tornát, játékot. Higgyék el nem fog lemaradni semmiről a gyermek, ha nem kezdheti el 3 évesen a balett tanulmányokat.

Első alkalom...

Nyilvánvalóan, hasonló lesz az első balett óra, az első óvodai naphoz.

Új környezet, új társak, új tanár, ÚJ SZABÁLYOK!
Több hét még mindenki megismer mindenkit.

Nem akar balett órára menni a gyermekem!:

A következetesség nagyon fontos a Szülők részétől! Ha Önök elhatározták, hogy balettiskolába fog járni a gyermek, akkor hozzák el a foglalkozásra.

Szünetek:

Nemzeti ünnepeken, hivatalos munkaszüneti napokon és iskolai téli, valamint nyári szünetekben a tanítás szünetel.

A szülő részt vehet-e majd, a balett órán?

Sajnos nem, mert ilyenkor a gyerekek folyamatosan a szülőkre figyelnek, integetnek, stb. és nem a feladatokra koncentrálnak, így a tanár nem tud velük dolgozni.
Félévkor és év végén tartunk nyílt órát, ahova szülők rokonok jöhetnek és megnézhetnek egy órát.

Záróvizsga:

A tanév végén június első felében, színpadi "záróvizsgát" tesznek a növendékek. 
Az év végi balettvizsgához mindenkinek egyéni méretéhez kosztümöket fogunk készítettni, az előadásnak megfelelően. Ezek az iskola tulajdona, ezért fokozottan kérjük, hogy vigyázzanak rá.

Betegség, utazás, stb. Visszafizetjük-e a le nem járt alkalmakat.

A tandíj a gyermek hiányzásaitól függetlenül fizetendő, a díj visszatérítésére csak kivételes esetben (hosszan tartó(minimum 1 hónap) betegség, vidékre költözés stb.) van mód; erre vonatkozóan az indokok dokumentálását is tartalmazó kérelmet kell benyújtani a balettiskola vezetőjéhez.

Beiratkozás előtt, meg lehet-e nézni egy órát?

Ez egy érdekes kérdés és sokszor felmerül..

A legelső órát igen, de a továbbiakban nem!

A klasszikus balett, mind szellemiségében, mind kultúrájában, nem hasonlítható össze, más mozgásformákkal vagy sporttal, ez egy művészeti tanfolyam!
Egy egész éven át szeptembertől májusig tartó tantervi program.
Az órára nem lehet beülni, kérjük nézzék meg a Facebookon található fényképeket és videókat az órákról.

FONTOS!

-A klasszikus balett NEM sportolást jelent!

-Ez egy művészeti tanfolyam, a sajátságos szabályaival, és szellemiségével.

-Nem szeretnénk egyetlen szülőben sem negatív érzéseket kelteni, de fontos bizonyos szabályokat előre tisztázni.

-Vannak gyermekek, akik életkor szerint már alkalmasak a balett tanulmányokra, de még nem tudják befogadni a balett oktatást, és az ehhez szükséges fegyelmezett viselkedést.

-Nálunk az órákon balett - művészeti - oktatás folyik, és nem tudunk a gyermek magatartásával, vagy viselkedés-nevelésével foglalkozni.

Abban az esetben, ha a gyermek tartósan zavarja az órán résztvevő többi gyerek tanulását, ezt megfelelő körülmények között közöljük a szülővel, és megpróbálunk megoldást találni rá, de ha ez nem sikerül, akkor sajnos el kell tanácsolnunk a balett óráról.
A szülőknek ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, lehet, hogy csak más típusú mozgásra vágyik a gyermek, mely közelebb áll az egyéniségéhez.
Előfordul, hogy némi idő után - és néhány egyéb mozgásforma, sport kipróbálása után - jön rá a gyermek, hogy mégis csak a balett, amit szeretne, és ennek tudatában sokkal céltudatosabban, és fegyelmezettebben tud és akar részt venni a balett órákon.


 Felnőtt Órák:

Ruházat:

Kényelmes edző ruha és zokni vagy balett gyakorló, ami megfelelő lesz az órán.

Díjak:

A bérletek adott hónap elsejétől, adott hónap utolsó napig érvényesek( kivéve a szüneteket, lásd.: fentebb). Ha nem vagy benne biztos, hogy le tudod járni a teljes hónapot- ajánljuk az alkalmi jegy megoldást.

Pótlás:

Az adott hónapban megvett bérleteddel-ha elmaradsz egy alkalomról- a tanárral egyeztess kérlek, hogy melyik órára tudsz bemenni pótólni. Következő hónapban már nem lesz lehetőséged pótolni. Hiányzásodat mindig az óra napján délig fogadunk és számolunk el.

Kedvezmények:

Ha több órára jársz, természtesen kedvezményt biztosítunk.

Eszközök:

Eszközöket és az órákhoz szükséges matracot biztosítunk.

Érkezés-Távozás:

Kérjük légy pontos!!! Mi is azok vagyunk... óra kezdés után, nem szerencsés érkezni-mert lesérülhetsz a bemelegítés hiányától. Óra után kérjük, ne maradj sokáig a teremben- a következő csoport is szeretne ráhangolódni az órájára.

Bármit is tűztél ki célul, mi mindig örömmel segítünk benne! Viszont az akaratot és a kitartást Neked kell hoznod.


© 2019 PasséBalett Iskola- minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el